У Фастові відбулася соціальна акція “Sublimaція”

У Фастові з’явилась нова стіна, вкрита муралами. В рамках проєкту “Голос жінки має силу” спільно з БУР-Будуємо Україну Разом та за підтримки Фастівської міської ради відбулась акція “Sublimaція”.

Жителі міста мали можливість залишити на стіні слід, розфарбувавши її свій розсуд. Також на майданчику працювали художники, які за потреби могли допомогти тим учасникам, хто мав класну ідею, але відчували складнощі з її втіленням.

Долучилось близько 50 містян та гостей міста. Організатори не розраховували на таку кількість бажаючих, тому довелось додатково забезпечувати пензлики для фарбування. 
Відбулось справжнє об’єднання, коли учасники обмінювались робочими матеріалами, підтримували один одного.

Важливою була й інтерактивна частина заходу, під час якої волонтери знайомились з учасниками та грали в рухливі ігри. Атмосфера щастя, єднання, задоволення та миру  панувала на заході. І тепер всі охочі можуть помилуватись красою, яка залишилась на стіні.

Метою проєкту є установлення в суспільстві гендерної рівності, забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 РБ ООН, підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі жінок у всіх суспільних процесах, розширення можливостей жінок та посилення їхніх голосів на місцевому рівні, створення простору для повноправної участі жінок з усієї України у вирішенні питань, пов’язаних з побудовою миру та встановленням безпеки на національному рівні, розвиток блогерства як інструмента впливу та каналу комунікації для цілей миротворчості, послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві шляхом спільної творчої діяльності, залучення до миротворчих процесів широкої аудиторії за допомогою художніх виставок, драматичних театрів, вуличних вистав, відеоблогів та інших арт-форматів. 

Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

TOP