Амбасадорки Полтавщини

Своїх амбасадорок презентує Полтавщина!

 

***

Оксана Докторович

Пані Оксана є головою Громадської організації «Рукавичка», яка працює у сфері позашкільної освіти. Має сертифікати про успішне завершення навчання в Українській соціальній академії, курсу з медіації від НАДУ, а також сертифікат про успішне навчання у «Школі демократії» від  EECMD.

У 2010 році почала свою підприємницьку діяльність, зокрема стала переможцем проекту «Молодь обирає бізнес» і телешоу «Українська мрія», проекту телеканалу ICTV, у номінації «50 тисяч гривень». Втіливши цей проект у життя, зрозуміла,що деякі аспекти діяльності у позашкільній освіті можна реалізувати лише у сфері соціального підприємництва. Саме тому із  2017 року працює у громадському секторі м. Полтави.

У період карантину ідея терпимості вийшла на передові не тільки у соціальних мережах, а й у повсякденні. Навіть більше: через соціальні мережі і провокуються конфлікти, і намагаються бути розв’язаними проблеми, що стали наслідком несподіваної ситуації у світі. Долучившись до проекту, проводячи онлайн-зустрічі, підтримуючи неформальні зв’язки, громадська організація намагається посилити діалог різних соціальних груп, сприяти сприйняттю різноманіття та  прояву поваги до кожного.

Результатом міні-проекту пані Оксани «Нові жіночі лідери Полтавщини» будуть майстер-клас із медіації та мирного врегулювання протестів, відкрита дискусія щодо терпимості у сучасній школі та соціальних мережах, підтримка людей, що її потребують, а також обов’язкове формування пропозицій від громади до керівництва відповідних закладів та місцевої влади щодо популяризації толерантності та контролю  негативних проявів.

***

Софія Якименко

Пані Софія – магістр державного управління, кваліфікований спеціаліст-управлінець, громадська діячка з досвідом роботи в міжнародних проектах. Сертифікована тренерка «Полтавської правничої школи молодого юриста» Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Очікування від участі в проекті: «Це унікальний шанс для мене передати знання, уміння й навички, здобуті під час роботи координатором проекту «Розвиток молодіжного активізму в Центральній Україні». Це можливість поділитись досвідом під час проведення дискусійних зустрічей з молоддю в рамках проекту».

Проект пані Софії має назву «Інформаційно-правові майстерні», де учасники та учасниці зможуть моделювати ситуаційні кейси міжособистісних відносин та відносин між людьми та державними установами («вертикальний вимір»).

***

Наталія Левонтівцева

Працює в ТОВ Агрофірма «Добробут» агропромхолдингу «Астарта-Київ», членкиня ГО «Спілка жінок Полтавщини». Співпрацювала з ГО «Спілка ветеранів АТО».

Міні-проєкт пані Наталії сприятиме посиленню ролі жінки в місцевих громадах. У ролі амбасадорки вона хоче підтримувати розвиток жіночого лідерства, зокрема, допомогти своїм землячкам стати  депутатками органів самоврядування різних рівнів.

«Громади в надійні жіночі руки», – це один із лозунгів, які підтримує пані Наталія.

***

Лілія Гарбузюк

Має статус ВПО. Змушена була залишити Донецьк і оселитися в Полтаві. Регіональна координаторка Всеукраїнської Ініціативи «Активна Громада» від організації «Громадське Об’єднання «Інститут «Республіка».

Пані Лілія із сумом говорить про те, що 2000  ВПО залишили Полтаву: переїхали в інші регіони або повернулися на схід України. Мета міні-проекту пані Лілії – надати впевненості, сил і можливостей  переселенкам для налагодження свого життя на новому місці. Цей проєкт має назву «Жінки Нової громади».

Війна на Сході України увійшла в життя Лілії Гарбузюк, поділивши його на «до» та «після». Вимушене переселення Донецька до Полтави допомогло їй зрозуміти, що, за словами Махатми Ганді, «якщо хочеш змін, стань сам цією зміною».

І цю істину Лілія стала перевіряти на собі: без жодного досвіду в громадській діяльності створила ініціативну групу «Полтава-Самодопомога», щоб такі, як сама, переселенці легше інтегрувалися в нову громаду, щоб місцеві люди краще розуміли проблеми внутрішньо-переміщених осіб, і щоб між ними налагоджувалися доброзичливі стосунки.

Пані Лілія брала активну участь у низці соціальних проектів: «Соціальна пральня для ВПО», проєкт за фінансової підтримки УВКБ ООН та ГО «Крим SOS», волонтерський проект «Соціальний гардероб» з безплатного надання вживаних речей для людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. У 2019 році Лілія Гарбузяк отримала нагороду в конкурсі «Благодійна Полтавщина» в номінації «Волонтер року».

***

Лариса Степанова

Доцент кафедри управління персоналом, економіки праці та економічної теорії Полтавського університету економіки і торгівлі, к.е.н.

Під час своєї участі в проекті «Голос жінки має силу 2020» пані Лариса планує допомагати молодим жінкам розвивати свій особистісний потенціал. У рамках її міні-проекту, який має назву «Особистісний розвиток жінок та молоді із соціально вразливих верств населення», розроблені тренінги з тайм-менеджменту, стресостійкості тощо. Особливу увагу приділятиме зміцненню лідерських рис.

«У сучасних умовах, не дивлячись на курс української економіки на соціальну сферу, молодь і жінки залишаються вразливими до змін та спадів, а особливо ті верстви, які є соціально вразливими, – каже пані Лариса. – Мій досвід роботи з такими людьми свідчить про те, що іноді їхня вразливість чудово долається за рахунок освіти та особистісного розвитку. Успіх або неуспіх у діяльності особистості залежатимуть від того, якою мірою вона буде спроможна поставити під контроль індивідуально-типологічні особливості свого "Я", що утворюють властивості особистості. Така визначальна роль названих параметрів для досягнення успіху і зумовлює необхідність визначити їх сутність, щоб краще використовувати у своїй діяльності.

Отже, проблема профорієнтації, успішного розвитку кар’єри жінок та молоді, які є соціально вразливими, є сучасною та актуальною і потребує вирішення за рахунок неформальної освіти».

***

Мета проєкту «Голос жінки має силу» – побудова діалогу серед внутрішньо переміщених жінок, підвищення професіоналізму лідерок громадських організацій у таких сферах, як онлайн правозахист і блогерство. Ініціатор проєкту – громадська організація «Фундація прав людини».

Реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (InstitutfürAuslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

TOP